intro-image intro-image intro-image

Dünya Mətbəxi

Fransız mətbəxi – Soğan şorbası

  • Porsiyon Sayı 5 nəfərlik
  • Çətinlik Dərəcəsi Asan
  • Hazırlanma Müddəti 1 saat

10

0

0

0

14 August 2021

imdirgent-icon

İnqrediyentlər

orta ölçülü baş soğan 5 ədəd
sarımsaq 2 diş
Super Sun yağı 50 qr
zeytun yağı 1 x.q.
un 2 x.q.
isti ət suyu 6 st
dəfnə yarpağı 1 ədəd
təzə kəklikotu 1 saplaq
duz 1 ç.q.
istiot 1 ç.q.

Hazırlanma mərhələsi

  • 1

    Yumurta sarıları və şəkər mikserlə çalınır.

  • 2

    Yumurta və şəkərin üzərinə un, nişasta əlavə edilir.

  • 3

    Vanilin südün içinə əlavə olunur, həll edilir.

  • 4

    Daha sonra südlü vanil qarışımı əlavə olunur. Bu qarışımın üzərinə yumurtalar da əlavə olunur və qatı bir forma alana qədər qarışdırılır. Ocaqdan götürülür, yağ tökülür, qarışdırılır.

  • 5

    Soyuduqdan sonra soyuducuda saxlanılır, servis edilməmişdən əvvəl yenidən çalınır.