İsti su geniş qazanda qaynadılır. Yuyulub suyu süzülən mərci qazana əlavə edilir. Ardından düyü, bulqur və duz qazana tökülür. Qaynamağa qoyulur.
Ayrı bir tavada yağ əridilir. Üzərinə xırda doğranmış soğan tökülür və rəngi qızılı rəng alana qədər bişirilir.
Bişən soğanların üzərinə tomat tökülür. Tomatın üzərinə də nanə əlavə olunur, 2 dəqiqə birlikdə qovrulur. Qovrulan sos ocaqdan götürülür.
Qaynayan mərci, bulqur, düyü qarşımının üzərinə sos tökülür. Sonra sürətlə qarışdırılır. 10 dəqiqə bişməyə qoyulur.
Limon suyu və pul bibər səpilərək servis edilir.
Digər reseptlər
Şərh yazmaq üçün zəhmət olmasa qeydiyyatdan keçin və ya hesabınıza daxil olun
Hesaba giriş