intro-image intro-image intro-image

Dünya Mətbəxi

Livan mətbəxi - Pastilla

  • Porsiyon Sayı 6 nəfərlik
  • Çətinlik Dərəcəsi Asan
  • Hazırlanma Müddəti 1 saat

27

0

0

0

04 August 2021

imdirgent-icon

İnqrediyentlər

Xəmir üçün paxlavalıq lavaş 6 ədəd
əridilmiş Super Sun yağı. 3 x.q.
İçlik üçün toyuq budu 4 ədəd
yumurta 3 ədəd
baş soğan 2 ədəd
sarımsaq 2 diş
Super Sun yağı 1 x.q.
zeytun yağı 3 x.q.
cirə 1 ç.q.
istiot 1 ç.q.
zəncəfil 1 ç.q.
sarıkök 1.5 ç.q.
toz badam 3 x.q.
limon qabığı sürtgəcdən keçirilmiş 1 ç.q.
duz 1 ç.q.
su 2.5 st
Üzəri üçün 1 ç.q. darçın
şəkər kirşanı 1.5 x.q.

Hazırlanma mərhələsi

  • 1

    Soğanlar nazik-nazik kub formasında doğranılır.

  • 2

    Dərin orta ölçülü tavanın içərsinə Super Sun yağı və zeytun yağı tökülür.

  • 3

    Üzərinə soğan və sarımsaqlar əlavə olunur.

  • 4

    Qovrulan soğanların üzərinə toyuqlar tökülür, yaxşıca qarışdırılır.

  • 5

    Üzərinə isti su əlavə edilir, qapağı örtülərək suyunun bir miqdarı çəkilənə qədər toyuq bişirilir.

  • 6

    Bişən toyuqlar kənara qoyulur və sümüklərindən ayrılaraq xırda-xırda doğranılır.

  • 7

    Ocağın üzərindəki soğanların içərisinə bir az su qalmasına diqqət edilməlidir.

  • 8

    Sonra nazik-nazik doğranılan toyuqları yenidən ocağa qoyun. Üzərinə ədviyyatlar əlavə olunur və qarışdırılır.

  • 9

    Ayrı bir qabın içərisinə yumurtalar qırılır və çırpılır. Ocağın odu azalır və yumurtalar az-az içliyə əlavə olunur, qarışdırılır. Digər inqridientlərlə qarışmasına diqqət etmək lazımdır.

  • 10

    Son anda duz da tökülür, otaq istiliyində soyumağa qoyulur.

  • 11

    Bir az soyuduqdan sonra limon qabığı əlavə olunur və badamlar tökülür, qarışdırılır.

  • 12

    Paxlavalıq lavaşlar qabın formasına görə şəkilləndirilir.

  • 13

    İki ədəd paxlavalıq yuxalar qabına içərisinə sərilir, araları yağlanır, orta hissəyə içlik qoyulur.

  • 14

    Üst hissəyə isə qalan yuxalar sərilir.

  • 15

    180 dərəcəlik sobada üzəri qızarana qədər 15-20 dəqiqə yaxşıca bişirilir.

  • 16

    Sobadan çıxarıb otaq istiliyində bir az saxlanılır. Üzərinə darçın və şəkər kirşanı səpilir, servis edilir.