intro-image intro-image intro-image

Dünya Mətbəxi

İtaliya mətbəxi – Ətli Ravioli

  • Porsiyon Sayı 5 nəfərlik
  • Çətinlik Dərəcəsi Orta
  • Hazırlanma Müddəti 1 saat

333

0

0

0

12 August 2021

imdirgent-icon

İnqrediyentlər

un 200 qr
semolina 200 qr
yumurta 6 ədəd
duz ½ ç.q.
orta yağlı qiymə 300 qr
orta ölçülü baş soğan 1 ədəd
istio ½ ç.q.
Servis üçün 2 x.q. Super Sun yağı

Hazırlanma mərhələsi

  • 1

    Əvvəlcə xəmir hazırlanır. Bunun üçün geniş bir qaba un, semonila əlavə olunur. Duz tökülür, yumurtalar tək-tək xəmirin içinə əlavə olunur, xəmir olana qədər yoğrulur. Streçə bükülür, 20 dəqiqə soyuducuda saxlanılır.

  • 2

    İçlik hazırlamaq üçün soğan xırda-xırda doğranılır. Orta yağlı qiymə, duz, istiot qarışdırılır.

  • 3

    Hazır olan xəmir kiçik hissələrə ayrılır. Yuxadan azca qalın olacaq şəkildə yayılır.

  • 4

    Xəmirlərin orta hissəsinə qiyməli içlik qoyulur, kənarlar azca isladılır və bir-birinə birləşdirilir. Formalı kəsici vasitəsilə kəsilir. Sonra hamısı bir məcməyiyə yığılır, üzərləri təmiz dəsmalla örtülür və 30 dəqiqə soyuducuda saxlanılır.

  • 5

    Dərin qazanda çoxlu su qaynadılır, ravioli makaronları 6-8 dəqiqə bu suda qaynadılır. Bişən makaronların suyu süzülür.

  • 6

    Super Sun yağı əridilir. Əriyən yağın üzərinə suları süzülən makaronlar əlavə olunur, sotelənir. Geniş boşqabda servis edilir. İstəyə görə üzərinə cəfəri səpilə bilər.