intro-image intro-image intro-image

Dünya Mətbəxi

Özbək mətbəxi – Özbək plovu

  • Porsiyon Sayı 3 nəfərlik
  • Çətinlik Dərəcəsi Asan
  • Hazırlanma Müddəti 1 saat

26

0

0

0

12 August 2021

imdirgent-icon

İnqrediyentlər

bitki yağı ½ qaşıq
Super Sun yağı, 2 x.q.
soğan 2 ədəd
kök 5 ədəd
quşbaşı quzu əti 400 qr
düyü 3 st
sarımsaq 2 baş
isti su 4.5 st

Hazırlanma mərhələsi

  • 1

    Bitki yağı ilə Super Sun yağı qazanda əridilir.

  • 2

    Nazik yarımhalqa doğranmış soğanlar bura əlavə edilir və azca karamelizə oluncaya qədər qovrulur.

  • 3

    Quşbaşı ətlər qazana tökülür, suyu çəkilənə qədər qovrulur.

  • 4

    Ətlər suyunu çəkib qovrulduqdan sonra sürtgəcdən keçirilmiş köklər üzərinə tökülür, qarışdırılır.

  • 5

    Köklər yumşalanda düyü tökülür və 3 dəqiqə qovrulur.

  • 6

    Su, duz və istiot da tökülür, 2 baş sarımsaq pilovun ortasına qoyulur, astaca basılır aşağı və qazanın qapağı örtülür.

  • 7

    5 dəqiqə çox odda, 10 dəqiqə az odda bişdikdən sonra servis edilir.