intro-image intro-image intro-image

Balıq Yəməkləri

Balıq Buğlaması

  • Porsiyon Sayı 4 nəfərlik
  • Çətinlik Dərəcəsi Asan
  • Hazırlanma Müddəti 1 saat

487

0

0

0

03 August 2021

imdirgent-icon

İnqrediyentlər

balıq (sazan, xəşəm) 1,5 kq
kartof 7-8 ədəd
alça 200 qr
keşniş 1 dəstə
Super Sun yağı 300 qr
narşərab 100 qr
duz və istiot zövqə görə

Hazırlanma mərhələsi

  • 1

    Balıq təmizlənir, 100-120 qramlıq tikələrə bölünür və supersun yağında qızılı rəng alana qədər bişirilir.

  • 2

    Kartof təmizlənir, uzununa 4-5 hissəyə bölünür və güclü odda Super Sun yağı ilə bişirilir.

  • 3

    Qazanın dibinə kartof düzülür, kartofun üzərinə 1 lay balıq, balığın üzərinə isə keşniş və alça düzülür. Sonra proses yenidən davam edilir. Düzülmüş layların üzərinə 1 st qaynar su tökülür və 20-25 dəqiqə balıq bişirilir.

  • 4

    Süfrəyə verilərkən narşərab ilə verilir.