Balıq Yəməkləri
456
0
0
0
02 August 2021
file balıq | 400 qr |
Super Sun yağı | 3 x.q. |
sarımsaq | 3 diş |
arpacıq soğan | 2 ədəd |
şampion göbələk | 10 ədəd |
pomidor | 1 ədəd |
yaşıl bibər | 2 ədəd |
soya sousu | 2 x.q. |
zeytun yağı | 1 x.q. |
duz, istiot | ½ ç.q. |
kəklikotu | 1 ç.q. |
Balıq kiçik kub formasında doğranılır.
Sarımsaq və soğanın qabıqları soyulur, göbələklər iki yerə bölünür.
Qabığı soyulan pomidorlar kub formada doğranılır. Bibərlər iri-iri doğranılır. Sarımsaqlar xırda-xırda dilimlənir.
Bir tavada bütöv soğan və sarımsaqlar zeytun yağında 2-3 dəqiqə sotelənir.
Kiçik kublar formasında doğranılan balıqlar da bura əlavə olunur, yüksək odda bişirilir.
Daha sonra sıra ilə göbələk, bibər, istiot, soya sousu da əlavə olunur.
Öz suyu ilə qovurmaya dad qatacaq pomidorlar, pul bibər və kəklikotu da balığın üzərinə əlavə edilir, 5 dəqiqə birlikdə bişirilir
Super Sun yağını saxsı qabın içərisinə çəkirik, balıq qovurmanı da bura əlavə edirik. Əvvəlcədən isidilmiş sobada 15 dəqiqə bişirilir. Qovurma süfrəyə isti olaraq servis edilir.
Nuş olsun!
Digər reseptlər
Şərh yazmaq üçün zəhmət olmasa qeydiyyatdan keçin və ya hesabınıza daxil olun
Hesaba giriş