intro-image intro-image intro-image

Balıq Yəməkləri

Tay üsulu kartoflu balıq karri

  • Porsiyon Sayı 4 nəfərlik
  • Çətinlik Dərəcəsi Asan
  • Hazırlanma Müddəti 1 saat

7

0

0

0

15 August 2021

imdirgent-icon

İnqrediyentlər

kartof 8 ədəd
soğan 1 ədəd
yaşıl soğan 4 saplaq
qırmızı acı bibər 1 ədəd
karri pasta 1-2 ç.q.
kokos südü 400 ml
su 125 ml
balıq sousu 2 x.q.
laym şirəsi 1 x.q.
şəkər tozu 1 x.q.
balıq filesi 500 qr
düyü 2 st
Super Sun yağı 1.5 x.q.

Hazırlanma mərhələsi

  • 1

    Kartofun qabıqları soyulub, böyük kub formasında doğranılır. Sonra duzlu, qaynayan suda 8-12 dəqiqə hazır olana qədər bişirilir.

  • 2

    Soğanın qabıqları soyulub, nazik yarım halqa şəklində doğranılır. Yaşıl soğan, qırmızı acı bibər də doğranılır.

  • 3

    Yağ qaynar tavada əridilir və soğan 1-2 dəqiqə qovrulur. Qovrulan soğanın üzərinə karri pastası əlavə olunaraq 1 dəqiqə birlikdə bişirilir. Sonra kokos südünü əlavə edərək 5 dəqiqə yağ üzə çıxana qədər odda saxlamaq lazımdır.

  • 4

    Su, balıq sousu, laym şirəsi və şəkər tozu əlavə edilir, 1 dəqiqə bişirilir. Sonra yaşıl soğan və balıq da əlavə olunaraq, 3 dəqiqə bişirmək lazımdır.

  • 5

    Bu qarışıma kartof da qatılır, birlikdə 1-2 dəqiqə odda qaldıqdan sonra götürülür. Düyü də bişirilir. Servis edilərkən əvvəlcə düyü, sonra karri pastalı balıq boşqaba çəkilir.