intro-image intro-image intro-image

Balıq Yəməkləri

Tahin souslu balıq

  • Porsiyon Sayı 6 nəfərlik
  • Çətinlik Dərəcəsi Asan
  • Hazırlanma Müddəti 1 saat

388

0

0

0

13 August 2021

imdirgent-icon

İnqrediyentlər

orta balıq 6 ədəd
Super Sun yağı 3 x.q.
soğan 2 baş
tahin ½ st
limon suyu ¼ st
su 2 st
duz və istiot 1 ç.q.

Hazırlanma mərhələsi

  • 1

    Baş soğan kiçik kub formasında doğranılır. Super Sun yağı ilə qızılı rəng alana qədər bişirilir.

  • 2

    Soğanları yağda bişirdikdən sona limon suyu, tahin, su əlavə olunur.

  • 3

    Hazırlanan sous orta odda ara-sıra qarışdırılaraq 3-4 dəqiqə qaynadılır.

  • 4

    Balıqlar istiot və bibərlə ovdulqdan sonra istiyə davamlı soba qabına qoyulur.

  • 5

    Hazırlanan sousu balıqların üzərinə sürdükdən sonra əvvəlcədən isidilmiş 170 dərəcəli sobada 40 dəqiqə bişirilir.

  • 6

    Sobadan çıxan balıqlar bütöv olaraq servis boşqabına qoyulur. Servis edilərkən istəyə görə limon dilimləri də boşqaba düzülə bilər.