intro-image intro-image intro-image

Balıq Yəməkləri

Sobada göbələkli, pendirli balıq

  • Porsiyon Sayı 3 nəfərlik
  • Çətinlik Dərəcəsi Asan
  • Hazırlanma Müddəti 1 saat

10

0

0

0

15 August 2021

imdirgent-icon

İnqrediyentlər

balıq filesi 4 ədəd
pomidor 3 ədəd
şampion göbələk 500 qr
yaşıl bibər 2 ədəd
soğan 2 baş
sarımsaq 2 diş
Super Sun yağı 6 x.q.
Holland pendiri 200 qr
duz və istiot zövqə görə

Hazırlanma mərhələsi

  • 1

    Əvvəlcə göbələklər təmizlənir, doğranılır. Suda bir buğum qaynadılır. Sonra süzülür.

  • 2

    Balıq fileləri quşbaşı doğranılır, duzlanır, istiotlanır. Qaynar yağlı tavada hər tərəfləri qızarana qədər bişirilir.

  • 3

    Soğan xırda doğranılır, tavada qızılı rəng alana qədər bişirilir.

  • 4

    Pomidor, bibər kub formasında doğranılır.

  • 5

    Bişən soğanın üzərinə əvvəlcə göbələk əlavə edilir, sonra balıq. Birlikdə 1-2 dəqiqə bişirildikdən sonra pomidor, bibər tökülür. Sarımsaqlar isə bütöv halda atılır.

  • 6

    Pendir sürtgəcdən keçirilir.

  • 7

    Bişən balıq soba qabına əlavə olunur. Üzərinə pendir səpilir. Və 180 dərəcəli sobada pendir əriyənə qədər bişirilir.

  • 8

    Servis edərkən üzərinə xırda doğranmış cəfəri səpilə bilər.