intro-image intro-image intro-image

Toyuq Yəməkləri

Tavada Parmesanlı Toyuq

  • Porsiyon Sayı 4 nəfərlik
  • Çətinlik Dərəcəsi Asan
  • Hazırlanma Müddəti 30 dəqiqə

439

0

0

0

15 August 2021

imdirgent-icon

İnqrediyentlər

toyuq filesi 4 ədəd
yumurta 2 ədəd
parmesan pendiri 3 x.q.
çörək qırıntısı (suxarik) 2 st
Super Sun yağı 100 qr

Hazırlanma mərhələsi

  • 1

    Toyuq filesini streç paketin arasında döyüb nazikləşdirmək lazımdır. Təxminən 5 mm qalınlığında olmalıdır.

  • 2

    Sousu hazırlamaq üçün bir qazanın içərisində yumurta qaynadılır. Qabıqları soyulur.

  • 3

    Mətbəx robotundan qaynadılmış yumurta, pendir, xardal, kapri qatı sous halına gələnə qədər keçirilir. Sous qatılaşana yaxın az-az zeytun yağı əlavə olunur. Sous hazırdır.

  • 4

    Geniş boşqabda yumurta çırpılır. Başqa boşqaba isə çörək qırıntıları ilə pendir əlavə olunur, qarışdırılır.

  • 5

    Yağ tavaya əlavə olunur və əridilir.

  • 6

    Toyuq fileləri əvvəlcə yumurtaya, sonra isə parmesan çörək qarışımına batırılaraq tavada hər iki üzü qızılı rəng alana qədər bişirilir.

  • 7

    İsti halda boşqaba qoyulur, üzərinə salsa verde sousu əlavə olunaraq servis edilir.

  • 8

    Nuş olsun!