intro-image intro-image intro-image

Toyuq Yəməkləri

Toyuq suyu şorbası

  • Porsiyon Sayı 4 nəfərlik
  • Çətinlik Dərəcəsi Asan
  • Hazırlanma Müddəti 1 saat

26

0

0

0

12 August 2021

imdirgent-icon

İnqrediyentlər

toyuq filesi 1 ədəd
toyuq budu 1 ədəd
baş soğan 1 ədəd
duz 1 ç.q.
su 6 st
Super Sun yağı 1 x.q.
un 1 x.q.
yumru düyü 0.5 st
istiot 0.5 ç.q.

Hazırlanma mərhələsi

  • 1

    Yuyulmuş bud və filelər, doğranmış soğan, duz qazana əlavə edilir. Üzərinə su alınır, 30 dəqiqə orta odda qaynadılır.

  • 2

    Bişən toyuqların ətləri boşqaba qoyulur, didilir.

  • 3

    Şorba bişəcək qazana yağ əlavə olunur, əridilir. Un yağın üzərinə tökülür, xəfif qızılı rəng alana qədər qovrulur. Qovrulan unun üzərinə soğanlardan təmizlənmiş toyuq suyu əlavə olunur. Qaynamağa qoyulur.

  • 4

    Qaynadıqdan sonra üzərinə yumru düyü əlavə olunur, didilmiş toyuqlar tökülür, istiot səpilir, yenidən qaynamağa qoyulur.

  • 5

    Düyü bişdikdə soğan suyu şorbası da hazırdır demək. Qaynar-qaynar servis edilir.