intro-image intro-image intro-image

Milli Mətbəx

Balqabaq qutabı

  • Porsiyon Sayı 5 nəfərlik
  • Çətinlik Dərəcəsi Orta
  • Hazırlanma Müddəti 1 saat

920

0

0

0

13 August 2021

imdirgent-icon

İnqrediyentlər

balqabaq 1 kq
nar 100 qr
buğda unu 400 qr
baş soğan 4 ədəd
ərinmiş Super Sun yağı 120 qr
duz, istiot zövqə görə

Hazırlanma mərhələsi

  • 1

    Balqabaq təmizlənir, xırda doğranılır. Dayaz qazanda üstünə su tökülür, qapağı bağlanılır və öz buğunda bişirilir.

  • 2

    Soğan xırda doğranılır və yağda qovrulur. Sonra qazanda bişən balqabaqlara qatılır, duz, istiot səpilir. Əzilir və nar da əlavə olunaraq qarışdırılır.

  • 3

    Un, su, duzdan bərk xəmir yoğrulur. Həmin xəmir 1 mm qalınlığında yayılır. Xəmirdən kasa ağzı boyda dairələr kəsilir.

  • 4

    Dairələrin içərisinə içlik qoyulur, aypara şəklində bükülür.

  • 5

    Sacda, sobada və ya tavada hər iki üzü qızardılır.

  • 6

    Süfrəyə verilən zaman qutabın üzərinə ərinmiş Super Sun yağı çəkilir.