Qoyun əti təmizlənmiş soğanla ətçəkən maşından keçirilir, xırda doğranmış göyərti və duz qatılır, qarışdırılır.
Un və yumurtadan su əlavə etməklə bərk xəmir yoğrulur. 1 mm qalınlığında yuxa yayılır. Yayılmış xəmir 3x3 sm ölçüdə kvadratlara kəsilir.
Hər kvadratın ortasına qiymə qoyulur və bükülür. Düşbərə bükmək üçün kvadrat ortadan bükülür, qıraqları qatlanır ya da üçbucaq formasında bükülür, qatlanır.
Hazır düşbərələr ələkdə silkələnib, artıq undan təmizlənir.
Düşbərələr hazır ət bulyonuna tökülür, suyun üzünə çıxanda hazır olur.
Servis edərkən üzərinə nanə qurusu səpilir və yanında sirkə-sarımsaq, ya da sarımsaqlı qatıq verilir.
Nuş olsun!
Digər reseptlər
Şərh yazmaq üçün zəhmət olmasa qeydiyyatdan keçin və ya hesabınıza daxil olun
Hesaba giriş