intro-image intro-image intro-image

Milli Mətbəx

Əriştəli toyuq şorbası

  • Porsiyon Sayı 4 nəfərlik
  • Çətinlik Dərəcəsi Asan
  • Hazırlanma Müddəti 1 saat

407

0

0

0

13 August 2021

imdirgent-icon

İnqrediyentlər

supersun yağı 50 qr
toyuq 800 qr
əriştə 120 qr
alça 10 ədəd
maş lobya 0.5 st
soğan 1 baş
zəfəran zövqə görə
duz, istiot zövqə görə
quru nanə zövqə görə

Hazırlanma mərhələsi

  • 1

    Gecədən suda saxlanılmış maş lobya bişirilir.

  • 2

    Xırda doğranmış baş soğan yağda qovrulur.

  • 3

    Tikələrə bölünmüş toyuq sudan çıxarılır. Toyuğun suyuna qovrulmuş soğan, alça, maş lobya, əriştə, zəfəran, duz və istiot tökülür, bişməyə qoyulur.

  • 4

    Sevis edilərkən boşqaba əvvəlcə biş toyuq ətindən bir tikə qoyulur, üzərinə əriştəli su tökülür və quru nanə səpilir.