intro-image intro-image intro-image

Milli Mətbəx

Şəkərbura

  • Porsiyon Sayı 1 nəfərlik
  • Çətinlik Dərəcəsi Çətin
  • Hazırlanma Müddəti 1 saat

453

0

0

0

13 August 2021

imdirgent-icon

İnqrediyentlər

un 500 qr
yumurta 1 ədəd
xama 110 qr
Super Sun yağı 50 qr
süd 30 qr
maya 15 qr
fındıq ləpəsi 350 qr
şəkər tozu 350 qr
vanilin 1 qr
hil 10 qr
duz zövqə görə

Hazırlanma mərhələsi

  • 1

    İç üçün fındıq tavada qovrulur, qabığı təmizlənir. Fındıq maşından keçirilir, şəkər tozu, hil, vanilinlə qarışdırılır.

  • 2

    Xəmir 2 mm qalınlığında yayılır, ondan 6-8 sm diametrində dairələr kəsilir.

  • 3

    Dairələrin içərisinə iç qoyulur, yarıya bükülüb bağlanılır.

  • 4

    Kənarlar bir az sıxılır və burularaq bükülür.

  • 5

    Xüsusi maqqaşla üzərinə naxışlar vurulur.

  • 6

    Üzü qızarmayacaq formada bişirmək lazımdır.

  • 7

    Nuş olsun!