Milli Mətbəx
438
0
0
0
13 August 2021
un | 500 qr |
yumurta | 1 ədəd |
xama | 110 qr |
Super Sun yağı | 50 qr |
süd | 30 qr |
maya | 15 qr |
fındıq ləpəsi | 350 qr |
şəkər tozu | 350 qr |
vanilin | 1 qr |
hil | 10 qr |
duz | zövqə görə |
İç üçün fındıq tavada qovrulur, qabığı təmizlənir. Fındıq maşından keçirilir, şəkər tozu, hil, vanilinlə qarışdırılır.
Xəmir 2 mm qalınlığında yayılır, ondan 6-8 sm diametrində dairələr kəsilir.
Dairələrin içərisinə iç qoyulur, yarıya bükülüb bağlanılır.
Kənarlar bir az sıxılır və burularaq bükülür.
Xüsusi maqqaşla üzərinə naxışlar vurulur.
Üzü qızarmayacaq formada bişirmək lazımdır.
Nuş olsun!
Digər reseptlər
Şərh yazmaq üçün zəhmət olmasa qeydiyyatdan keçin və ya hesabınıza daxil olun
Hesaba giriş