intro-image intro-image intro-image

Xəmir Yeməkləri

Zəfəran və qırmızı soğanlı pasta

  • Porsiyon Sayı 3 nəfərlik
  • Çətinlik Dərəcəsi Asan
  • Hazırlanma Müddəti 30 dəqiqə

470

0

0

0

13 August 2021

imdirgent-icon

İnqrediyentlər

Super Sun yağı 60 qr
qırmızı soğan 1 baş
zəfəran 1 çimdik
ağ turş şərab 125 ml
qaymaq 125 ml
makaron 500 qr
qara istiot zövqə görə

Hazırlanma mərhələsi

  • 1

    Yağı böyük tavada orta odda əritmək lazımdır.

  • 2

    Xırda doğranmış soğan əlavə edilir və qarışdırılaraq yumşaq olanadək 5 dəqiqə bişirilir.

  • 3

    Zəfəran, zəfəranın suyu və şərab əlavə edilir.

  • 4

    Su yarısından azalana qədər zəif odda 5 dəqiqə qaynadılır.

  • 5

    Qaymaq əlavə edilir, qatılaşanadək 1 dəqiqə bişirilir.

  • 6

    Duz və istiot əlavə edilir (zövqə görə).

  • 7

    Eyni zamanda pastanı böyük qazanda duzlu suda “al-dente” halınadək qaynatmaq lazımdır.

  • 8

    Pastanın suyunun ½ hissəsi saxlanılır.

  • 9

    Pasta isti sous ilə qarışdırılır. Dərhal süfrəyə verilir.