Xəmir Yeməkləri
662
0
0
0
13 August 2021
| Super Sun yağı | 60 qr |
| qırmızı soğan | 1 baş |
| zəfəran | 1 çimdik |
| ağ turş şərab | 125 ml |
| qaymaq | 125 ml |
| makaron | 500 qr |
| qara istiot | zövqə görə |
Yağı böyük tavada orta odda əritmək lazımdır.
Xırda doğranmış soğan əlavə edilir və qarışdırılaraq yumşaq olanadək 5 dəqiqə bişirilir.
Zəfəran, zəfəranın suyu və şərab əlavə edilir.
Su yarısından azalana qədər zəif odda 5 dəqiqə qaynadılır.
Qaymaq əlavə edilir, qatılaşanadək 1 dəqiqə bişirilir.
Duz və istiot əlavə edilir (zövqə görə).
Eyni zamanda pastanı böyük qazanda duzlu suda “al-dente” halınadək qaynatmaq lazımdır.
Pastanın suyunun ½ hissəsi saxlanılır.
Pasta isti sous ilə qarışdırılır. Dərhal süfrəyə verilir.
Digər reseptlər
Şərh yazmaq üçün zəhmət olmasa qeydiyyatdan keçin və ya hesabınıza daxil olun
Hesaba giriş