intro-image intro-image intro-image

Şirniyyatlar

Badamlı şokoladlı peçenye

  • Porsiyon Sayı 5 nəfərlik
  • Çətinlik Dərəcəsi Asan
  • Hazırlanma Müddəti 1 saat

444

0

0

0

04 August 2021

imdirgent-icon

İnqrediyentlər

Super Sun yabadamğı 50 qr
badam 150 qr
tünd şokolad 225 qr
yumurta 2 ədəd
un 1/2 st
şəkər tozu 1/2 st
şəkər kirşanı 1 st
qabartma tozu 1/2 ç.q.

Hazırlanma mərhələsi

  • 1

    Badam qaynar suda saxlanılır və qabığı soyulur, qurudulur.

  • 2

    Şokolad su hamamında əridilir, yağ əlavə edilir, yaxşı qarışdırılır.

  • 3

    Badam blenderdən keçirilir, ələnmiş un və qabartma tozu əlavə edilir, qarışdırılır.

  • 4

    Yumurta şəkər tozu ilə yaxşı çalınır, ehtiyatla şokoladlı kütləyə əlavə edilir, qaşıqla qarışdırılır.

  • 5

    Badamlı-unlu kütlə şokolad kütləsinə əlavə edilir, yaxşı qarışdırılır.

  • 6

    Xəmir olan qabı streçlər ilə bağlayıb, 2-3 saat ərzində soyuducuda saxlamaq lazımdır.

  • 7

    Şəkər kirşanı dərin boşqaba tökülür.

  • 8

    Xəmirdən qoz boyda kürəciklər düzəldilir və şəkər kirşanına batırılır.

  • 9

    Tavaya yağlı kağız sərilir, üzərinə peçenye düzülür.

  • 10

    Sobanı əvvəlcədən 160 dərəcəyə qədər qızdırıb, peçenyeləri 12-15 dəqiqə ərzində bişirmək lazımdır.