intro-image intro-image intro-image

Şirniyyatlar

Cem və qozla piroq

  • Porsiyon Sayı 6 nəfərlik
  • Çətinlik Dərəcəsi Çətin
  • Hazırlanma Müddəti 1 saat

30

0

0

0

02 August 2021

imdirgent-icon

İnqrediyentlər

Super Sun yağı 100 qr
cem 100 qr
un 200 qr
yumurta (xəmirə) 1 ədəd
yumurta sarısı (piroqun üzərinə çəkmək üçün) 1 ədəd
qabartma tozu 1 ç.q.
qoz 50 qr
süd 1 x.q.
şəkər tozu 80 qr
duz çox az

Hazırlanma mərhələsi

  • 1

    Ələnmiş un, şəkər tozu, yumşaq yağ, qabartma tozu və 1 ədəd yumurta yaxşı qarışdırılır, yumşaq xəmir yoğurulur.

  • 2

    Xəmir 2 hissəyə bölünür (2:3 nisbətində).

  • 3

    Xəmiri soyuducunun dondurucu kamerasında 20 dəqiqə saxlamaq lazımdır.

  • 4

    Qoz quru tavada bir az qızardılır, xırdalanır

  • 5

    Xəmirin böyük hissəsi yayılır, formaya kağız sərilir, xəmir qoyulur, qıraqları qaldırılır.

  • 6

    Xəmirin üzərinə cem qoyulur, qoz səpilir.

  • 7

    Xəmirin kiçik hissəsi yayılır, zolaqlar kəsilir, piroqun üzərinə şəbəkə şəklində qoyulur, qıraqları bərkidilir.

  • 8

    1 x.q. süd, yumurta sarısı, 1 çimdik duz yaxşı qarışdırılır, fırça ilə piroqun üzərinə çəkilir.

  • 9

    Sobanı qabaqcadan 180 dərəcəyə qədər qızdırıb, piroqu 30-40 dəqiqə bişirmək lazımdır.