intro-image intro-image intro-image

Şirniyyatlar

Göbələk formalı peçenye

  • Porsiyon Sayı 7 nəfərlik
  • Çətinlik Dərəcəsi Asan
  • Hazırlanma Müddəti 1 saat

584

0

0

0

03 August 2021

imdirgent-icon

İnqrediyentlər

Super Sun yağı (otaq temperaturunda gözlədilmiş) 125 qr
yumurta 2 ədəd
bitki yağı 0.5 st
şəkər kirşanı 0.75 st
qarğıdalı nişastası 3 st
un 2.5 st
qabartma tozu 1 paket

Hazırlanma mərhələsi

  • 1

    Göbələk peçenye üçün otaq temperaturunda saxlanılan yağ və yumurtalar bir qaba tökülür.

  • 2

    Bitki yağı və şəkər kirşanı əlavə edilir, krem halına gələnə qədər əl ilə qarışdırılır.

  • 3

    Sırayla: Ələnmiş un, qabartma tozu və qarğıdalı nişastası əlavə edildikdən sonra xəmiri ən az 10 dəqiqə yoğurmaq lazımdır.

  • 4

    Hazırlanan peçenye xəmirini qoz böyüklüyündə parçalara bölüb, ovucun içində yumrulamaq lazımdır.

  • 5

    Hazırlanan peçenyelerin ortasından barmaqla və ya kiçik bir əşya ilə basıb, kiçik boşluqlar yaradılır.

  • 6

    Yağlı kağız sərilmiş soba qabının içinə peçenyelər bir-birindən aralı düzülür.

  • 7

    Əvvəlcədən qızdırılmış 175 dərəcəli sobada üzəri biraz rəng alana qədər 15-20 dəqiqə bişirilir. Bişdikdən sonra peçenyeləri sobada gözlətmədən çıxardılır.

  • 8

    Otaq temperaturunda soyuyan peçenyelərin ortasını şokolad sousu ilə doldurulur.