intro-image intro-image intro-image

Fast Food

Ətli və tərəvəzli volovan

  • Porsiyon Sayı 6 nəfərlik
  • Çətinlik Dərəcəsi Asan
  • Hazırlanma Müddəti 30 dəqiqə

422

0

0

0

02 August 2021

imdirgent-icon

İnqrediyentlər

milföy xəmiri 18 ədəd
yumurta ağı 1 ədəd
yumurta sarısı 1 ədəd
zeytun yağı 2 x.q.
soğan 1 ədəd
yunan qabağı 1 ədəd
kök 1 ədəd
çarliston bibər 1 ədəd
xırda doğranmış ət 150 qr
istiot 1 ç.q.
duz 1 ç.q.
supersun yağı 1 x.q.
süzmə qatıq, 6 ç.q.
doğranmış cəfəri ¼ saplaq
qırmızı istiot 1 ç.q.

Hazırlanma mərhələsi

  • 1

    Soba 180 dərəcədə isidilir.

  • 2

    Volovanlar bişirilən qab hazırlanır.

  • 3

    Milföy xəmirinin üçündən bərabər olmaqla 3 yumru dairə yayılır. 2 ədəd də kiçik xəmir yayılır, ortadan kəsilir və kənar hissə əldə edilir.

  • 4

    Ortası dolu olan parçanın kənarlarına yumurta ağı çəkilir və ortası dəlik iki qat da düzgün formada üst-üstə yerləşdirilir.

  • 5

    Hazır olan xəmirlərin kənarlarına və çevrəsinə yumurta sarısı çəkilir.

  • 6

    Yağlı kağız sərili soba qabına yerləşdirilir. Xəmirin ortası hissəsi çəngəllə deşilir ki, orta hissə şişib, pozulmasın. Sobada 10-12 dəqiqə bişirilir.

  • 7

    Xəmir hazır olana qədər ətli, tərəvəzli içlik hazırlanır.

  • 8

    Bütün tərəvəzlər eyni boyda jülyen şəklində kəsilir.

  • 9

    İçlik hazırlanan tavada yağ əridilir.

  • 10

    Soğanlar sotelənir, digər tərəvəzlər üzərinə əlavə olunur. Yumşaqlaşana qədər sotelənir.

  • 11

    Quşbaşı doğranmış ətlər bura əlavə olunur, suyu çəkiləndə duz, istiot əlavə olunur. Ətlər az odda bişirilir. Sobadan götürülməmişdən əvvəl 1 ç.q. supersun yağı əlavə olunur.

  • 12

    Sobada hazır olan milföy xəmirlərinin ortasına içlik qoyulur, 6-7 dəqiqə yenidən bişirilir.

  • 13

    Sobadan çıxan volovanlara 1 ç.q. süzmə qatıq əlavə olunur.

  • 14

    Servis edilərkən üzərinə qırmızı istiot və cəfəri səpilir.